ПИРІГ ІЗ ЯБЛУКАМИ

НА 1000 ЛАЙКІВ

Якщо хочеш більше лайків, ніж твій кіт, – спробуй цей рецепт


РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • Борошно

      250 г

    • Розпушувач

      1 ч. л.

    • Масло вершкове

      150 г

    • Сметана

      450 г

    • Цукор

      250 г

    • Яйця

      2 шт.

    • Крохмаль

      2 ст. л.

    • Вода

      400 мл

    • Сік половини лимона

    • Яблука

      5-6 шт.

    • Ваніль та кориця

      по 1 ч. л.

Інструкція приготування

  1. Борошно, розпушувач та порізане холодне вершкове масло розтерти, додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник на 30 хв.
  2. Розкачати тісто, викласти у форму, зробивши високі бортики, та знову покласти в холодильник на 30 хв.
  3. Для крему яйця, 100 г цукру, ваніль, корицю, крoхмаль та сметану перемішати до однорідності та поставити в каструлі на повільний вогонь на 5-7 хв, постійно перемішувати до загустіння.
  4. Крем накрити плівкою та повністю охолодити.
  5. Яблука порізати скибочками 2-3 мм, зварити сироп з води, 150 г цукру і лимонного соку та викласти в нього яблука на 1-2 хв.
  6. Крем вилити на тісто в формі, зверху викласти яблука у вигляді троянд, випікати 30 хв при 180 °С.