ПАНАКОТА

Порція на 3-4 скляночки

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • Вершки

      250 мл

    • Молоко

      250 мл

    • Листовий желатин

      10 г

    • Або звичайний желатин з силою 200-240 блум (має бути вказано на упаковці)

      10 г

    • Цукор

      50 г

    • Ваніль

  • Для соусу

    • Апельсин (сік і цедра)

      1шт

    • Цукор

      20г

ingredients

Інструкція приготування

  1. Желатин попередньо замочити в холодній воді, якщо користуєтесь листовим. Якщо звичайний швидкорозчинний – можна одразу додавати до готової нагрітої суміші. Якщо желатин не швидкорозчинний – замочити 10 г желатину в столовій ложці холодної води на 5-10 хвилин.  Желатин попередньо замочити в холодній воді, якщо користуєтесь листовим. Якщо звичайний швидкорозчинний – можна одразу додавати до готової нагрітої суміші. Якщо желатин не швидкорозчинний – замочити 10 г желатину в столовій ложці холодної води на 5-10 хвилин.
  2. Нагріти вершки, молоко, цукор та ваніль. Як тільки суміш почне закипати – прибрати з плити.  Нагріти вершки, молоко, цукор та ваніль. Як тільки суміш почне закипати – прибрати з плити.
  3. Желатин віджати та додати до молочної суміші.  Желатин віджати та додати до молочної суміші.
  4. Пропустити через сито. Налити в форму і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.  Пропустити через сито. Налити в форму і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
  5. Для соусу сік одного апельсину випарити разом з цукром до загустіння. Щоб запобігти карамельному присмаку – додайте декілька грамів кукурудзяного крохмалю в холодний сік та доведіть до кипіння. Додати цедру. Можна приготувати будь-який ягідний соус або додати домашній джем з кислинкою.  Для соусу сік одного апельсину випарити разом з цукром до загустіння. Щоб запобігти карамельному присмаку – додайте декілька грамів кукурудзяного крохмалю в холодний сік та доведіть до кипіння. Додати цедру. Можна приготувати будь-який ягідний соус або додати домашній джем з кислинкою.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Просто полийте улюбленим варенням ;) Традиційно панакоту дістають з форми та поливають соусом. Але можна подавати і в красивій склянці. Смачного!