ГРАТЕН ДОФІНУА

На сім’ю з 4 осіб

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • Картопля

      500 г

    • Молоко

      250 мл

    • Вершки

      100 мл

    • Зернистий сир

      100 г

    • Зубчик часнику

      1 шт.

    • Вершкове масло

      20 г

    • Мускатний горіх

ingredients

Інструкція приготування

  1. Картоплю почистити, нарізати, помити та просушити.  Картоплю почистити, нарізати, помити та просушити.
  2. В сотейник з товстим дном покласти картоплю та залити молоком і вершками. Додати сіль та мускатний горіх. Довести до кипіння та варити 10 хв на помірному вогні, іноді помішуючи. Так краще виділиться картопляний крохмаль, що необхідно для ідеального запікання та формування скоринки.  В сотейник з товстим дном покласти картоплю та залити молоком і вершками. Додати сіль та мускатний горіх. Довести до кипіння та варити 10 хв на помірному вогні, іноді помішуючи. Так краще виділиться картопляний крохмаль, що необхідно для ідеального запікання та формування скоринки.
  3. Форму для запікання змастити вершковим маслом та часником.  Форму для запікання змастити вершковим маслом та часником.
  4. Перекласти картоплю з сотейника в форму і запікати 30 хв за температури 170С.  Перекласти картоплю з сотейника в форму і запікати 30 хв за температури 170С.

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Мабуть, ніяк. Проте ми знаємо, як зробити ще смачніше, якщо перед запіканням викласти поверху картоплі зернистий сир, і вже з ним запікати 30 хв за температури 170°C. Смачного!